Finnmark Kraft inngår samarbeid med Vindkraft Nord AS

Skrevet av: Finnmark Kraft         Dato: 01.03.12 13:59

Finnmark Kraft har inngått avtale med Vindkraft Nord om samarbeid og utvikling av et vindkraftverk i Finnmark.

Det er Borealis Vindkraftverk som skal realiseres. Prosjektet ligger i Lebesby kommune, sør for Kunes i området Borgasgaisa.

Prosjektet har en mulig installert kapasitet på inntil 200 MW, og rammen for investeringer er på nesten 2,5 milliarder kroner. Vindkraftverket skal meldes til Norges vassdrags og energidirektorat i 2012 og det vil søkes konsesjon for prosjektet i løpet av 2013/2014. Prosjektet skal ledes av Edvard Einarsen.

Administrerende direktør i Finnmark Kraft ser meget positivt på samarbeid med en partner som allerede har utviklet et prosjekt i Finnmark, Dønnesfjord vindkraftverk på Sørøya.

-Denne avtalen vil øke muligheten for at Finnmark Kraft får ta del i vindkraftutviklingen i de kommende årene. Bak Vindkraft Nord står Slitevind AB som er et av de eldste vindkraftselskapene i Norden og dette vil tilføre prosjektet viktige erfaringer, sier han.

Administrerende direktør Geir Skoglund i Vindkraft Nord sier at selskapet setter stor pris på muligheten for å samarbeide med det lokale kraftselskapet Finnmark Kraft.

-Deres kompetanse innenfor kraftproduksjon og forståelse for lokale forhold vil, sammen med Vindkraft Nord og vår eier Slitevind AB's industrielle bakgrunn innen vindkraft, styrke muligheten for realisering av dette prosjektet, sier Geir Skoglund.

 

Finnmark Kraft AS, Postboks 1500, 9506 Alta E-post:post@finnmarkkraft.no
Webdesign: Origo • www.origonord.no   Teknisk løsning: K2 Solutions AS