Årlig vedlikehold ved Havøygavlen

Skrevet av: Finnmark Kraft         Dato: 24.04.13 09:23

Bladefence på plass

Årlig gjennomføres det inspeksjoner og vedlikehold av alle vindturbinene i Havøygavlen vindpark. Dette gjøres for å sikre kvaliteten og levetiden på vindturbinene og er en viktig del av driften av vindparken. Arbeidet med bladinspeksjon er nå igang.

Arctic Wind har inngått avtale med det finske selskapet Bladefence om inspeksjon, vedlikehold og reparasjoner av bladene ved Havøygavlen vindpark. Bladefence har utviklet en ny metode for å gjennomføre inspeksjoner og vedlikehold som både er raskere og mindre væravhengig.

Med seg til Havøygalven har de en 90 meters lift (Cherry picker). Dette gjør at arbeidet med å inspisere bladene går mye raskere. Tiden det tar å rigge opp for inspeksjon ved hver turbin, og flytting mellom turbinene har også blitt kraftig redusert ved hjelp av denne metoden. Det gjør at vi trenger å stanse turbinene i kortere perioder enn ved tidligere inspeksjoner.

Vi tror dette kan være en framtidsrettet metode for å gjennomføre inspeksjoner og vedlikehold av bladene på vindturbinene. Dersom dette viser seg å fungere så bra som vi tror, vil vi spare både tid og penger på vedlikehold av vindparken, uttaler administrerende direktør Egon Leonardsen.

For mer informasjon om Bladefence se link til selskapets hjemmeside: http://www.bladefence.com/

 

Finnmark Kraft AS, Postboks 1500, 9506 Alta E-post:post@finnmarkkraft.no
Webdesign: Origo • www.origonord.no   Teknisk løsning: K2 Solutions AS